Новини Виставка «Українська класикана сцені національних драматичних театрів»

Запрошуємо 21-го березня, 16:00, до Національної академії мистецтв України на відкриття виставки «Українська класика на сцені національних драматичних театрів»

16.03.2024

Організаторами виставки виступили Національна академія мистецтв України, Національний драматичний театр імені І. Франка та Національний драматичний театр імені Лесі Українки.
У травні 2022 року, тільки-но трошки стали менш гучними вибухи біля Києва, - вони вже грали разом – Національний драматичний театр імені І. Франка і Національний драматичний театр імені Лесі Українки. Разом – у повному розумінні цього слова, адже грали вистави на одному майданчику – малій сцені Театру Лесі Українки. Зрозуміло, що певною мірою, це було обумовлено трагічними воєнними обставинами, зокрема тим, що поруч знаходиться підземний перехід, який слугує бомбосховищем. Водночас всі, хто протягом того травня відвідував вистави, не могли не відчути дивовижну атмосферу театрального простору, що єднала не тільки акторів з глядачами, а й акторів з акторами, театр з театром. Єднала, щоб у такий спосіб показати і їхній професіоналізм і мужність, і велич національної культури, і стійкість українського народу.
Запрошуємо на виставку «Українська класика на сцені національних драматичних театрів», пропонуючи до ознайомлення матеріальний світ знакових вистав, що складають історію та є у сучасному репертуарі двох театрів. Костюми, деталі реквізиту, ескізи та афіші, плакати та фотоматеріали – весь цей світ театру увиразнює окремі десятиліття, окремих виконавців і митців, які долучалися до розвою національної культури України.

Illustration

Відкриття виставки відбудеться 21 березня, 16:00
Національна академія мистецтв України
Київ, вулиця Бульварно-Кудрявська, 20
Графік роботи виставки: пн-пт, 11:00 – 17:00